You are currently viewing Tempen på hjemmekontoret i SLM

Tempen på hjemmekontoret i SLM

Med godt over et år på hjemmekontor har hverdagen blitt annerledes for mange av oss. Vi har spurt vår kollega Guro, som sitter et av våre hjemmekontor, om hvordan tilværelsen og stemningen er.

Revisor i SLM Revisjon, Guro Hønsen Brandt, har vært generøs og delt sin opplevelse og erfaring rundt temaet. Ja, for dette har jo faktisk blitt et tema.

Hjemmekontoret

– Jeg har laget meg en kontorplass i loftstua. Her har jeg installert seg med alt jeg trenger av utstyr og med god arbeidsstilling. Eneste som mangler er utsikten. Hun kikker ut av et takvindu for å få et glimt av sol. For øyeblikket er det eneste selskapet en byggtørke som durer og går etter at det plutselig ble en taklekkasje.

Den perfekte arbeidsplassen

– Etter å ha hatt hjemmekontor en god stund tenker jeg at det jeg liker best er en kombinasjon av hjemmekontor og kontor på jobben. Det positive med hjemmekontor er at hverdagen blir litt roligere. Det er ikke så stress om morgenen med å komme seg på jobb og du er klar til å jobbe med en gang ungene er sendt ut av døra.  Ulempen er selvsagt at det blir litt ensomt i lengden. Jeg tror ikke digitale møter noen gang vil bli helt like bra som å møte noen fysisk. Jeg savner mest hverdagspraten med kollegaer, terskelen er litt større for å ringe noen enn å slå an en tilfeldig prat ved kaffemaskinen.

Sånn går nu dagan

– Jeg starter dagen med en kaffekopp og sjekker om det har skjedd noe nytt i verden. Så jobber jeg frem til lunsj, spiser litt, og jobber videre. Nå i årsoppgjøret er det travelt, så det gjelder å få unna mest mulig før resten av familien kommer hjem igjen.

Skillet mellom jobb og fritid

– Jeg er blitt bedre på det etter hvert som hjemmekontor nå er blitt «normalen». Akkurat nå i årsoppgjøret er det jo noe begrenset med fritid for oss revisorer, men jeg prøver å koble ut jobb på ettermiddagen for å være med familien min, så jobber jeg heller litt igjen på kvelden. Men med varierende koronarestriksjoner i barnehage og skole har det bydd på noen utfordringer når både hjemmeskole og hjemmebarnehage skal kombineres med hjemmekontor. Da blir det litt armer og bein, og jobbing både tidlig og sent.

Bedre effektivitet

– Ja og nei. Det er mye annet å ta seg til hjemme enn å sitte foran pc’en. Men på den annen side sitter jeg mer konsentrert når jeg har satt meg ned. Det er nok litt mer forstyrrelser på kontoret enn på hjemmekontoret. På godt og vondt – for det er jo de «forstyrrelsene» fra kollegaer man savner!

Nye innsikter

– Jeg tror terskelen for å ta en dag på hjemmekontor er blitt lavere for fremtiden, og det mener jeg er bra. Ser for meg at det kan bli en mindre stressende hverdag, og totalt sett mer effektiv jobbing om man kan kombinere kontor og hjemmekontor ettersom det passer med hverdagslogistikken.