You are currently viewing Japan møter Norge

Japan møter Norge

SLM har gleden av å ønske Trygve Berglind velkommen som ny medarbeider. Med røtter i Hadeland, og hjertet i Japan.

SLM Revisjon har valgt et nytt konsept ved ansettelsen av Trygve. Han jobber deltid i SLM Revisjon samtidig som han tar en næringsmaster i regnskap og revisjon på Universitet i Sørøst Norge. Det er studium som kombinerer jobb og skole. Halvparten av tiden går med på skole og den andre halvparten går med på jobb.

En typisk uke

-På høsten var jeg mest på skolen eller hjemmestudier, som det særdeles ble mest av denne høsten grunnet covid-19. Så en typisk uke på høsten bestod av jobb en til to dager og resterende tid ved skolebenken. Andre semestret mitt blir nå fra januar av, og da er planen å være på jobb fire til fem dager i uken. På vårsemestret har vi et fag, så skolen tilpasser seg den travel årsoppgjørstiden.

Teori blir praksis

-Livet som studerende revisor er til tider krevende. Samtidig utrolig gøy da jeg ser at teorien jeg lærer meg faktisk overføres i praksis. Noe som motiverer meg enda mer. Det er faktisk hovedmålet med næringsmaster, å gjøre det mer motiverende å ta tak i den litt mer «tunge» teorien. Som regel under studier kommer all teori først og så kastes vi ut i praksis. Under dette studie er det en fin balanse mellom begge. Vurderer du å ta et lignende studie vil det nok være lurt å ha jobbet en stund innen revisjon. Samt å huske på å sette av nok tid til studiene på høstsemestret.

Studielivet i Japan

– Jeg dro til Japan på utveksling i et halvt år når jeg studerte japansk. Etter det har jeg vært der minst syv ganger. Stedet jeg bodde når jeg studerte het Togane, ligger omtrent halvannen time fra Tokyo. Togane er en liten landsby ute på bygda. Byen ligger nære stranden så der var jeg mye på sommeren. Studieopplevelsen er litt annerledes enn hva jeg var vant med fra Norge. Oppmøte, lekser og eksamen teller alle en tredjedel hver når karakterene skal settes. Det gir kanskje ikke den beste oversikten over kunnskapsnivået på studentene med denne måten. Men lå man på en C i oppmøte og lekser føltes det mye mer komfortabelt å gå opp til eksamen. Da kunne det bare gå en vei.

Livet i Japan

-Om noen skal til Japan noen gang så anbefaler jeg alle å dra til Tokyo. En spennende by med mange nye opplevelser og uendelig mange muligheter. Samtidig passe på å ta en tur til Kansai området som er et område med fire byer, Osaka, Kyoto, Nara og Kobe. Her vil du kunne oppleve gammel japansk kultur på sitt aller beste.